Hoe ik weer verliefd werd op Johnny Depp

Nu de jury bijna heeft besloten, moet ik het toch even kwijt. Ik ben op JD.

Wekenlang had ik het gevolgd. Soms door aan het einde van de dag een overzicht te bekijken wat er was gebeurd, soms door het geheel live te volgen. Ik zat niet in kamp #justiceforjohnny of #istandwithamber, ik was gewoon benieuwd. Ik werd erdoor opgeslokt.

Ik ging mensen volgen die vanuit hun beroep als advocaat of psycholoog iets zinnigs konden zeggen. Ik leerde van alles over non-verbale communicatie (neus aanraken en vluchtig knipperen = liegen).

Ik moest lachen om grapjes als ‘Johnny, those skinny bitches always get you in trouble. Choose me’. Het ontroerde me hoe slachtoffers van huiselijk geweld elkaar vonden op Twitter en vrienden met elkaar werden, pratend over hun problemen voor en achter de schermen van social media.

De Depp effect

Tussen het modder smijten door werd ik betoverd door Johnny. Met zijn ‘Isn’t it always Happy Hour’ en zijn ‘Megapint?’ En ‘Were you there?’ Ik ga dat nu niet uit lopen leggen, gevalletje had je zelf maar moeten kijken/je had erbij moeten zijn. Ingestudeerd of niet: zijn onliners zijn een dikke hit – getuige de vele shirtjes op Etsy en consorten.

Ik gaf de vrouw met de alpaca groot gelijk. Als ik in de buurt had gewoond, had ik daar ook elke dag gestaan. Met mijn alpaca. Een vrouw twitterde vanuit de rechtbank dat ze tegen de man naast haar had gezegd: ‘Everytime he talks, my heart starts racing’. Hij had geantwoord met: ‘Yes. That’s the Depp effect’.

De Depp effect

De Depp effect. Hij bestaat. Was hij ergens naar de achtergrond geschoven, vooral sinds dat rare filmpje met die hondjes in Australië dat vooral een beetje sneu was, opeens was hij er weer.

Ik zocht de foto van het moment dat ik in St. Tropez zijn poster kuste en vroeg manlief een foto te maken, waarop hij zei: ‘Je bent niet wijs’ maar het toch deed. Ik greep in mijn kast naar het T-shirt met zijn hoofd erop, ik had het nog! En ik keek Blow, Alice in Wonderland en Dark Shadows (leuk tot het moment dat de dochter een vampier blijkt te zijn).

Johnny Depp. Die stem. Die knapheid. Die coolness. De piraat is terug en hoe.

Ik was blij voor hem, dat-ie weer op het podium stond met zijn grote liefde: zijn gitaar. Ik klapte toen ik las dat-ie met Kate Moss had gefeest backstage na zijn verrassingsoptreden in Londen. En nee, ik weet qua privéleven nog altijd weinig van de beste man. Wil, qua rechtszaak, ook nog steeds niet in een team, ik sluit me aan bij #geenteam.

Wat ik wél wil: een kaartje voor een concert van Jeff Beck komende week.

Even googlen.