Waarom je vooral je idolen moet (blijven) bezoeken

Dat bedoel ik niet letterlijk, hè? Ik bedoel dus hun concerten. Gewoon doen. Dit is waarom.

Lenny Kravitz is binnenkort in Nederland. Vandaag worden de kaartjes verkocht.

1 juli 2024 treedt hij op in de Ziggo Dome. Godzijgedankt de Ziggo, want de akoestiek in grotere zalen (lees: voetbalarena’s) is niet om aan te horen zo krijsend hard en lelijk. Lenny heeft, buiten een zeer imponerende sixpack, ook een nieuw album gemaakt. En dat moet gevierd.

In katzwijm van je idolen? Mwa.

Eerlijk is eerlijk, ik heb er even naar geluisterd en of ik er nou helemaal wild van was, weet ik niet. Ja standaard – omdat het Lenny is, maar als een onbekende artiest ermee was gekomen, weet ik niet of ik in katzwijm was geraakt. No biggie, want hij heeft de boel weten op te leuken met zijn naakte zelve. Kijk maar eens naar deze videoclip 👇.

Lenny Kravitz – TK421 (Official Video)

Zo, weet je dat ook weer. Nu even terug naar mijn verhaal: die kaartjes zijn dus in de pocket. Niet zozeer om deze clip – alhoewel stoeltjes vooraan en een verrekijker mee me geen straf lijken – maar om alles wat hij al eerder heeft gedaan en gezongen.

‘Let Love Rule’ is niet voor niets mijn lievelingsmotto, die man heeft me zijn gehele carrière zo geïnspireerd. Fly Away, I Belong To You, Stand by My Woman, Always on the Run, Be my Baby, Are You Gonna Go My Way, moet ik nog effe doorgaan? Nee, hè? Mijn punt is duidelijk.

Badderen in het verleden

Ik ga erheen vanwege jeugd/student/yup-sentiment. Een avondje badderen in het verleden, toen het leven zoveel beter was. Maakt met niets uit of er in juli 2024 een jonge god op dat podium staat of een krakkemikkige oude vent met schorre stem: ik herbeleef wat ik toen voelde. Heerlijk.

Zelfde hebben heel veel mensen recentelijk gehad met Madonna, ik heb alle foto’s en video’s op Insta voorbij zien komen, en ik heb dat met o.a. RHCP en Johnny Depp, als hij nog een keertje met zijn band voorbijkomt.

Mijn advies aan jou: doe het ook. Bezoek je idolen. Voor je het weet ben je dood of is je held(in) dood. En dan heb je ‘m/’r maar mooi gemist. Koop die kaarten. Ja, je pinpas gaat ervan bloeden nou èn, en koop die kaarten. Je zult er geen spijt van hebben, beloofd.

Dikke tips voor boomermillenialx’ers die zin hebben in een portie nostalgie: