Kattebel aan Amalia

Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje,

Lieve Amalia,

Je reis naar de Antillen zit erop, wat zul je opgelucht zijn. Je hield je keurig in de plooi, maar we zagen allemaal ook het verdriet in je ogen. Gisteren vertelde je dat je een moeilijke tijd doorgaat vanwege de bedreigingen. Ach arme. 💔

Waarom kap je er niet gewoon mee? Voor je ouders zal dat even slikken zijn en ik snap dat je ze niet wil kwetsen, maar het is 2023. Joehoe! Tijd voor een frisse wind. 

Maak jezelf episch. Geef het goede voorbeeld en geef je gehele (toekomstige) vermogen weg. Ga de geschiedenisboeken in als de Rebelse Prinses die eigenhandig het klimaat/huizen/onderwijs/zorgprobleem oploste. 

Zeg: “Fuck it Rutte, ik betaal die gedupeerden van de Toeslagen-affaire wel uit eigen zak.” Een krachtig statement naar de monarchie-soon-to-be-republiek. En naar alle criminelen, want alle criminelen weten: van een kale kip kun je niet plukken. 

Verdwijn, Amsterdam is toch niet leuk meer nu je er niet meer kan hoeren en sloeren. Zoek een gezellige Ivy League uit, lekker tussen O.S.M – dus veilig. Ga studeren, winkelen, netflixen en blowen, met een heleboel jongens tongen en dronken op tafels dansen. Doe wat een meisje van jouw leeftijd nodig heeft om uit te kunnen groeien tot een sterke vrouw. Vraag maar aan je moeder, die weet hoe het werkt. 

Echt, je vrijheid is on-be-taal-baar. Paradijsvogels horen niet in kooien, zelfs niet als ze van goud zijn,

Sterkte,

Hoogachtend & liefs,

Franke