Klatergoud

Geïnspireerd door carrièrevrouwen uit Amerikaanse televisieseries, weet Brit haar droombaan te bemachtigen: die van redacteur bij haar favoriete fashionmagazine. Ze ligt met John Legend op de bank, laat zich fotograferen door de recalcitrante auteur Bret Easton Ellis, loopt Bruce Willis tegen het goddelijke lijf en drinkt liters champagne op party’s waar ze struikelt over de BN’ers.

Klatergoud speelt zich af in de tijdschriftenwereld van Amsterdam, die door stiekeme dealtjes, roddel en achterklap en anorectische prinsessen wordt geregeerd. Een schijnwereld waarin de onhandige en dromerige Brit zichzelf steeds meer onhaalbare eisen oplegt.
Brit vertegenwoordigt een generatie die is opgegroeid met een overdaad aan media en die communiceert via e-mail, Hyves en sms. Een generatie die perfectionistisch en gedreven is, maar door oppervlakkige idealen verkeerde keuzes maakt. Brit beseft dat ze zonder het ideale uiterlijk geen schijn van kans maakt in een wereld die schoonheid als belangrijkste maatstaf heeft.

De media over Klatergoud (2009, Prometheus)

‘Een erg amusant boek, het leest lekker weg.’

Fiona Hering, RTL Boulevard

‘Smeuïge sleutelroman.’

Glamour 

‘Franke van Hoeven heeft met Klatergoud een ijzersterk verhaal neergezet, doorspekt met pure venijn en zelfspot. Met ongelooflijk veel humor weet ze de schone schijn van de media haarscherp neer te zetten.’

Chicklit.nl